Strona 2 z 2

PostNapisane: sobota, 8 paź 2016, 14:55
przez Micheal__
o taka odpowiedz mi własnie chodziło

PostNapisane: sobota, 8 paź 2016, 15:40
przez seeqBosl
ja stosuje kreatynke z sokiem zabija troche smak kreatyny ale nie do końca i tak jest ta odrobina gorzkiego smaku...

PostNapisane: sobota, 8 paź 2016, 15:43
przez adander1967
A czy kretke estrowa też trzeba stosowaa z glukozaż??

PostNapisane: sobota, 8 paź 2016, 15:52
przez plpatrickV
podobno sie wcha3ania w 100% wiec transporter jest raczej zbędny

PostNapisane: sobota, 8 paź 2016, 16:08
przez accuph_6884
Wchlanianie a transport to dwie inne sprawy.
Monohydrat tez wchłania sie w 100% ale tylko ten który nie zamieni sie w kreatyninę ester dzieki innej obróbce chemicznej nie jest podatny powiedzmy na takie straty jak mono i lykniecie powiedzmy 5g daje nam 4g kreatyny dlatego dawki estru(etylu) nie musza by takie jak mono.
Podanie glukozy zwieksza poziom insuliny ktora jest transporterem kreatyny w krwioobiegu dzieki czemu szybciej trafia do mięśnia zamieniając sie podrodze w jej aktywana forme(fosfokreatyne). Ale wracając do tematu dzieki estryfikacji kreatyny (ester) osiągnięto inna jej formę ktora nie jest tak podatna na wpływ ph i tem ciała podsumowując mozna ja przyjmować przed treningiem i dzieki estryfikaji dziala ona w sposob ciagly.
reasumują osobiście nie podawałbym glukozy ponieważ w przypadku estru nie zalezy nam na sybkim wchlanianiu kreatyny i zmniejszeniu strat

PostNapisane: sobota, 8 paź 2016, 16:51
przez xXxredcocoxXx
w zyciu nie mieszaj kreatyny z mlekiem , lub jakimś innym produktem który ma w sobie sporo bialka - popicie kreatyny bialkiem najnormalniej w swiecie ja scina!!

PostNapisane: sobota, 8 paź 2016, 17:12
przez plpatrickV
a ja myslalem, że proces ścinania zachodzi tylko w strukturach białkowych 8)

PostNapisane: sobota, 8 paź 2016, 20:07
przez accuph_6884
ścinanie kreatyny hmm ciekawe pierwsze slysze

PostNapisane: sobota, 8 paź 2016, 20:16
przez D1x1e
Poprostu woda...wsypuj lub bierz na łyżeczkę i popijaj.kretka sie nie scina :lol: