Strona 1 z 1

PostNapisane: czwartek, 5 maja 2016, 22:57
przez Adeline1979
Jako ze wiele osób nie moze pozwolić sobie na codzienne spożywanie filetów i tuńczyka (cena i opory rodzicow przed zaskakująco częstym zakupem tego pozywienia) chciałem zapytać o wasze opinie odnośnie innych tanich produktow, które mogą byc w zastępstwie a czeto możemy spotkać je w naszych lodowkach. A wiec wady i zalety:
1.Maslanka naturalna - w 1 litrze 3 gr bialka, często pije ja na noc jako posiłek bialkowy lekko strawna
2. Kotlety sojowe - bogate w bialko wiadomo ze to nie to samo co filet ale jak ktoś nie ma kasy to 1,5 zl za opakowanie a tez posiada bardzo duze ilosci bialka
3. Makrela w puszce w sosie pomidorowym
4. Makrela wedzona
Co myslicie o tych produktach, wady i zalety. Moze macie także inne propozycje, które uciesza osoby których nie stać na diete.

PostNapisane: piątek, 6 maja 2016, 08:30
przez sorrgo
Ad 1- maslanki na noc raczej nie polecalbym, bo moze ci ona wyjsc na brzuchu
Ad 2- Bialko roślinne niepełnowartościowe
Ad 3 i 4- nie wiem dokładnie

PostNapisane: piątek, 6 maja 2016, 08:41
przez HansTouss
3 i 4 nie zabardzo lepiej tuńczyk w sosie wlasnym, chociaż makrela w oleju lepiej niz w pomidorach

PostNapisane: piątek, 6 maja 2016, 09:57
przez Adeline1979
Co do kotletów sojowych zgadza sie ze to nie to samo co filet ale jak czasem nie ma co to mysle ze za 1,5zl w paczce mamy 5 gr bialka oraz 15 gr blonnika, natomaist ta maslanke pewnie przesunę na wczesniejsza porę a nie na noc.

Co do makreli wędzonej to słyszałem ze zawiera bardzo zdrowy tluszcz który jestw skazany, podobnie jak oliwa z oliwek a co do reszty w końcu to ryba. Bo codziennie tuńczyk tez moze sie przejesc.

PostNapisane: piątek, 6 maja 2016, 18:16
przez babyfitt
maslanki nie pij jedząc ryz - wzdecia jak cholera po tym są i trening masz w plecy

PostNapisane: piątek, 6 maja 2016, 21:56
przez Adeline1979
Zgadza sie maslanke albo pije sama albo jak mi sie chce robie sobie w mikserze z bananami wychodzi super meiszanka.
natomiast ryz jadam najczęściej z tuńczykiem (salatka), albo z truskawkami(lato). często tez do obiadu.
Aha co myslicie o kuskusie często z lenistwa mieszam go z tuńczykiem bo jego przygotowanie jest bardzo szybkie a węglowodanów zawiera podobne ilosci co ryz?

PostNapisane: piątek, 6 maja 2016, 22:15
przez sorrgo
Co do makreli wędzonej to słyszałem ze zawiera bardzo zdrowy tluszcz  
Omega 3. większość ryb go ma, jak chcesz zwiększyć jego spozycie, to wybieraj tluste ryby( typu halibut)Ale makrela tez ma go sporo z tego co wiem