Strona 1 z 1

PostNapisane: środa, 24 sie 2016, 09:45
przez Genie1993
Mialem ten temat umieścić w rozmowach po treningu ale chyba bardziej pasuje tu.Chcialem sie zapytać czy to trucizna bo w końcu na tluszczu smażone ale z Marzka1991iej strony jakby nie było kurczak.Pytam sie dlatego, ze mój brat pracuje w KFC i często przynosi kurczaki do domu i kilka razy sie skusiłem ale ostatnio juz nie jem bo stwierdzilem, ze to niezdrowe.
W dodatku wraca on późno z pracy ok.
23 wiec jedzenie o tej godziny to debilizm.
Co sadzicie o kawalkach kurczaka z KFC ? Mozna to jeść ? ':trening:'

PostNapisane: środa, 24 sie 2016, 09:57
przez Marzka1991
oprócz tego ze są w miarę dobre i ze są smażone na tym samym tluszczu od 3lat to nic 'cosl'

PostNapisane: środa, 24 sie 2016, 10:37
przez Genie1993
troche częściej niz co 3 lata zaraz wróci to sie do zapytam jak często zmieniają :D

PostNapisane: środa, 24 sie 2016, 11:01
przez Marzka1991
ok... zapytaj tez o czystość i przestrzeganie zasad BHP.. bo mnie to CiekaWi

PostNapisane: środa, 24 sie 2016, 11:47
przez CAndrewjzj
Tak, to trucizna.
Umrzesz.Ja je lubie swoja droga.

PostNapisane: środa, 24 sie 2016, 11:57
przez PTerra
Przesadzacie przeciez każdy punkt gastronomiczny musi byc dopuszczony przez inspektorat sanitarny na sprzedawanie pozywienia, słyszałem tylko ze zamawiają duza ilość tych kurczakow, dają je do zamrażalnika gdzie leza 1 rok-2lata ale raczej tego nie robią bo jakby na kontroli sanepidu wpadli to taka knajpa jest zamknieta

PostNapisane: środa, 24 sie 2016, 12:15
przez xXxvlcoonxXx
Oczywiscie, kurczaki z KFC są przepyszne Ale z kilkoma uwagami.
kiedyś pracował tam mój znajomy i opowiadal, ze przy robieniu panierki/panierowaniu, czasami sie ona rozsypywała na podłodze i później ktoś w to wdepnal, troche sie roznioslo, ktoś inny wdepnal, a później zamieciono.
Z tym, ze odbarwienia, jakie powstawały na butach po panierce byly nie do usuniecia.
Wniosek - jedna wielka bomba chemiczna.
Marzka1991a sprawa, to tendencja mięsa (zwlaszcza kurzego) do pochlaniania, jak gabka, mega ilosci tluszczu.
A zauwazcie, ze kurczaki w KFC są smażone w glebokim oleju, a wiec powierzchnia pochłaniania tluszczu jest calkowita.
Marzka1991i wniosek - cholernie tlusteReasumujac - chemia + tluste mięso ...otylosc brzuszna, czyli typu męskiego :D

PostNapisane: środa, 24 sie 2016, 12:24
przez Marzka1991
ALe za to jakbys sie stolowal caly czas w KFc i MC'Donald to bys szybko wagi nabral.
:D

PostNapisane: środa, 24 sie 2016, 14:01
przez YarbrougY71
ale jakiej wagi...lepiej wogle nienabierac niz samego tluszczu

PostNapisane: środa, 24 sie 2016, 19:12
przez Marzka1991
właśnie o to chodzi... ;wagi w postaci 100% czystego, najgorszego FATU :D