Strona 2 z 3

PostNapisane: sobota, 19 lis 2016, 22:01
przez LizzieB
moja mama robi taka zajebista na słodko z bananami, jabłkiem i chyba  pomarancza.
Ale smakuje miodziiooooo :D :D :D

PostNapisane: sobota, 19 lis 2016, 22:21
przez ADKOSIKCD
Watroba najlepiej tak jak XFlannery z cebulka...wysmienita.Ja jem caly rok tuńczyka jakoś daje rade chociaż mamuska mówiła ze rtęć itd...Wole to niz papierochy...zreszta na coś trzeba umrzeć

PostNapisane: niedziela, 20 lis 2016, 06:38
przez XFlannery
o co chodzi z tym tuńczykiem i rteciaż?

PostNapisane: niedziela, 20 lis 2016, 07:23
przez ADKOSIKCD
ponoć wykryto podwyższone zatężenie rtęci w tunczyku.Czytalem ostatnio jakiś artykuł i praktycznie z każdej firmy ma ta rtęć czy coś a najgorzej wypadają te tanie.Ale skoro mozna kupić to znaczy ze nie umrzemy od tego.

PostNapisane: niedziela, 20 lis 2016, 08:11
przez djwojnaaa
No dokladnie, wykryli u tuńczyków podwyzszona zawartość Hg, poszukaj se wiecej w googlach to sie dowiesz wszystkiego, jak Ci mogą zaszkodzic, czy mozna z nich zrobić termometr itp.
Jest tego dosyc chyba.
A co do wątróbki to najlepsza jest smazona z cebulka, panierowana, lub tez nie.
smażymy ja kilka minut na patelni, z pokrojona cebula i tyle.
Soli i przyprawia si na koncu, gdyz, ponieważ moze stwardniec.
Innych sposobow, takich jak np podaje LizzieB nie znam, dlatego mam nadzieje, ze mama Ci da przepis i nam przepiszesz.

PostNapisane: niedziela, 20 lis 2016, 08:24
przez FIDELIS
Ja odkąd sobie poczytałem to tuńczyka nie ruszam.Ale jak wiadomo jest to sprawa indywidualna.Poza tym jest to nieopłacalne Chyba sie skusze na zamianę raz dziennie kurczaka na watrobke.Jak tata mi zrobi to smakuje,sam jeszcze nigdy nie robilem..Powiedzcie mi jeszcze coś na temat makreli wedzonej.Warto ja jesc?W swojej sytuacji z chęcią zabierałbym kanapki z makrela wedzona do pracy,oczywiscie z żytniego chleba bez maki pszennej (pszenna, fuj! )

PostNapisane: niedziela, 20 lis 2016, 08:37
przez Champagnn
ja osobiście często ja jem bo jest bardzo smaczna i łatwo "wchodzi", niestety jest dość tlusta (15,5g/100g) ale ma tez sporo bialka 20,5g/100g

PostNapisane: niedziela, 20 lis 2016, 08:46
przez XFlannery
tluste ryby są najlepsze

PostNapisane: niedziela, 20 lis 2016, 08:49
przez LizzieB
watrobka drobiowa smazona do tego smarzone na patelni owoce i kUNIEc 'cosl' :D :D :D :D :D :D :D

PostNapisane: niedziela, 20 lis 2016, 09:43
przez Champagnn
co masz na mysli XFlanneryż smak?chyba dzisiaj pode do sklepu po wątróbkę