Jak ugotowac kurczaka na diete redukcyjna i z czym ?

Nawet najlepszy samochód nie pojedzie bez paliwa. Kulturystyczne odżywianie.
Przemyśl co jesz, bo to jest kluczem do osiągnięcia sukcesu. Dieta dla każdego.
 
Posty: 6
Dołączył(a): piątek, 21 sie 2015, 18:46

Post przez xXxwodnikkxXx » poniedziałek, 4 sty 2016, 18:56

Zawsze kurczaka jadlem smażonego na wodzie z ryżem i keczupem, powiem wam ze smakowało to gorzej od 10letniej deski.
Znacie jakieś przepisy na kurczaka do diety redukcyjnej ?

 
Posty: 6
Dołączył(a): niedziela, 30 sie 2015, 06:14

Post przez ANDRES » poniedziałek, 4 sty 2016, 19:05

gotowany na wodzie , wrzuć łyżkę wegety
ponacinaj pierś wzdluz włókien mięśniowych posyp przyprawa do kurczakaa niech poleży tak z 5 min i wrzuć do gotowania
gotuj z 1 min

 
Posty: 6
Dołączył(a): piątek, 21 sie 2015, 18:46

Post przez xXxwodnikkxXx » poniedziałek, 4 sty 2016, 19:26

ok sproobuje

a co powiesz jak bym zaczol smażyć na oliwie z oliwek ? jaki smak ? jak sie ma do diety redukcyjnej ?

 
Posty: 4
Dołączył(a): czwartek, 20 sie 2015, 12:19

Post przez Despeiss56 » poniedziałek, 4 sty 2016, 19:55

dokładnie tak!

ewentualnie hop na grilla i tez jedziesz, ale gotowany najlepszy! szybko i zdrowo

 
Posty: 6
Dołączył(a): piątek, 21 sie 2015, 18:46

Post przez xXxwodnikkxXx » poniedziałek, 4 sty 2016, 21:28

ale w zimie grila zabardzo nieurzadze

ale grill to dobra rzecz moze piec bez tluszczu nie tylko kurczaka hmmm zaraz popatrze na ceny elektrycznych

 
Posty: 6
Dołączył(a): piątek, 21 sie 2015, 18:46

Post przez xXxwodnikkxXx » wtorek, 5 sty 2016, 11:31

hehehe na allegro grile elektryczne nawet po 20zl

to niegłupi pomysl

 
Posty: 6
Dołączył(a): niedziela, 30 sie 2015, 06:14

Post przez ANDRES » wtorek, 5 sty 2016, 12:34

na oleju sie nie smaży
jak juz chcesz smażyć są specjalne preparaty bez kaloryczne np PAM

 
Posty: 8
Dołączył(a): sobota, 8 sie 2015, 10:35

Post przez Earnesttt » wtorek, 5 sty 2016, 13:54

mjam dopiero teraz mi to mowisz? a ja calyc zaś na oliwie smażyłem piersi XD lepiej to niz na smalcu ;

 
Posty: 6
Dołączył(a): niedziela, 30 sie 2015, 06:14

Post przez ANDRES » wtorek, 5 sty 2016, 14:41

Na zadnym wielonienasyconym nie smazymy, ze względu właśnie na reaktywność wegli przy podwójnych wiazaniach z tlenem (wolne rodniki)!! No chyba, ze chcemy wczesniej umrzeć Najlepiej na tluszczach stalych w temp. pokojowej np. smalcu lub ewentualnie na jednonienasyconych np. oliwie z oliwek

wogole nie polecam smażenia dużo frakcji białkowych sie traci

 
Posty: 3
Dołączył(a): sobota, 15 sie 2015, 12:17

Post przez AbbadonPol » wtorek, 5 sty 2016, 15:07

ANDRESgotowany na wodzie , wrzuć łyżkę wegety
ponacinaj pierś wzdluz włókien mięśniowych posyp przyprawa do kurczakaa niech poleży tak z 5 min i wrzuć do gotowania
gotuj z 1 min

hymm .. 10min czy to nie za krotko ?


Powrót do Dieta

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości