LG SCIENCES LIPOTROPIC PROTEIN

Sprawdź opinie przed kupnem jakiegokolwiek produktu i przekonaj się do niego!
Oceny osób, które miały okazje spróbować poszczególnych odżywek/suplementów.
Avatar użytkownika
 
Posty: 1372
Dołączył(a): piątek, 9 kwi 2010, 00:00
Lokalizacja: Polska

Post przez Nox » środa, 25 sie 2010, 14:07

LG SCIENCES Lipotropic Protein 2290 gram

Image

LG Sciences Lipotropic Protein to nie tylko nieznane wszystkim białko GENUS Isolate,

ale również:


Izolat Białek Mleka – wszystko to co najlepsze w mleku bez zbędnej Laktozy, Cholesterolu i Nasyconych Kwasów Tłuszczowych. Zawiera Sprzężony Kwas Linolenowy (CLA, związek pomocny w ograniczaniu ilości tłuszczu magazynowanego przez organizm w postaci tkanki tłuszczowej), peptydy Glutaminy (bardzo ważny aminokwas) czy tez Laktoferynę (najlepiej przyswajalne żelazo, wykazuje silne właściwości bakteriobójcze).

Izolat Białka Jaja Kurzego – powszechnie uważana za białko wzorcowe – zawiera profil aminokwasowy najbardziej odpowiadający naszemu organizmowi pod względem wykorzystania do budowy tkanki mięśniowej (wartość biologiczna BV=100). Uniknięcie procesu denaturyzacji pozwala na zachowanie najwyższej jakości białka.

Betaina Bezwodna – w naszym organizmie wykazuje dwa główne działania: pomaga w pozbyciu się, szkodliwej dla naszego zdrowia, Homocysteiny (może być przyczyną m.in.: miażdżycy) oraz uczestniczy w powstawaniu Sarkozyny, jednego z prekursorów Kreatyny.

L-Tauryna – pomaga w regulacji poziomu cukru we krwi, wykazuje działanie antykataboliczne (ogranicza proces rozpadu białek), zwiększa stężenie azotu w organizmie oraz pomaga obniżyć poziom cholesterolu. Bardzo istotny jest fakt, że Tauryna stymuluje trzustkę do wydzielania insuliny. Czyni to jednak w inny sposób niż glukoza, a tym samym zmniejsza ryzyko powstania insulinoodporności, która prowadzi do rozwoju cukrzycy. Dzięki temu możemy cieszyć się wszystkimi zaletami insuliny – silnego anabolika – bez obawy o nasze zdrowie. Dodatkowo, zwłaszcza w połączeniu z kofeiną, wykazuje właściwości psychostymulujące.

Lecytyna sojowa - jest dla organizmu podstawowym źródłem choliny, z której organizm produkuje acetylocholinę - bardzo ważny neuroprzekaźnik. Substancja ta odpowiedzialna jest za przepływ sygnałów pomiędzy komórkami nerwowymi, aktywność umysłową, zdolność koncentracji i proces uczenia się. Acetylocholina jest jednocześnie przekaźnikiem sygnałów pomiędzy komórkami nerwowymi, a mięśniowymi, odpowiedzialnym za siłę mięśni i wydajność ich pracy. Suplementacja lecytyną może powodować wzrost poziomu acetylocholiny, dzięki temu organizm lepiej znosi skutki napięć nerwowych.

Inulina - naturalny węglowodan, rozpuszczalny w wodzie, zaliczany do grupy prebiotyków (stymuluje rozwój prawidłowej flory jelitowej jelit). Pomaga neutralizować toksyny pokarmowe, chroni przed rakiem, wspomaga układ odpornościowy, zwiększa biodostępność niektórych minerałów, poprawia metabolizm tłuszczy.

Acesulfam Potasu – Potas jest niezbędny w procesie syntezy białek, reguluje równowagę wodną organizmu, utrzymuje prawidłowy rytm serca, wpływa na równowagę kwasowo-zasadową.




SKŁADNIKI AKTYWNE Lipotropic Protein
Porcja jednorazowa 1 miarka (32,875g)
Ilość porcji w opakowaniu 68
Opakowanie 2268 gram
Zawartość w 1 porcji (32,875g) zaw: % DZ
Kalorie 115cal
Tłuszcz 1g
Węglowodany 1g
Białko 26g
Mieszanka białek:
Izolat Białka Gemma
Koncentrat Białka Serwatki
Izolat Białka Serwatki
Kazeina Micelarna
Izolat Białka Jaja Kurzego
Betaina Bezwodna
L-Tauryna
Lecytyna sojowa
Inulina
Acesulfam Potasu 100mg


Zalecane Dzienne Dawkowanie

UWAGA - produktu nie należy traktować jako substytut pokarmu, a jedynie czasem jako zamiennik.

UWAGA - kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów jest zabronione przez TESTOSTERONE.PL ©2010 (Maciej Kolendowicz).



Forum kulturystyczne - profesjonalne forum dyskusyjne o sporcie.
Osoby zainteresowane współpracą z forum 4gym.pl - proszę o kontakt: 4gym@4gym.pl
Trizer - spalacz tłuszczu

Powrót do Opinie produktów

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości